Scroll to top

Energetyczna biomasa drzewna – certyfikacja.


Szczegóły wydarzenia

  • Date:
  • Kategorie:

Wymogi KZR dla producentów i handlowców biomasy drzewnej.

Od 1 lipca br. obowiązuje znowelizowana Dyrektywa Parlamentu Europejskiego i Rady (UE), zwana potocznie dyrektywą RED II. Jej celem jest redukcja emisji gazów cieplarnianych, poprzez szerszą promocję produkcji energii (paliw, ciepła oraz prądu) z odnawialnych źródeł.

 

TEMATYKA SZKOLENIA:

W dyrektywie włączono, jako źródło energii odnawialnej, oraz określono dodatkowe  Kryteria Zrównoważonego Rozwoju (KZR) dla korzystania z biomasy drzewnej.

Otwiera to zarówno szanse, jak i zobowiązania dla podmiotów uczestniczących – dziś i w przyszłości – w łańcuchu produkcji, handlu, przetwarzania biomasy drzewnej na cele energetyczne. Na czym polegają te kryteria i co to oznacza dla producentów i handlowców biomasy drzewnej?

Aby odpowiedzieć na te pytania zapraszamy Państwa na bezpłatne szkolenie on-line, które odbędzie się dnia 16.09.2021’, w godzinach 10:00 – 10:45, za pośrednictwem aplikacji Microsoft Teams.

 

PROGRAM SZKOLENIA:

  • Skąd wzięły się Kryteria Zrównoważonego Rozwoju?
  • Systemy certyfikacji: SURE i KZR INiG.
  • Wymogi certyfikacji w biomasie drzewnej, dokumentacja, obowiązki personelu.
  • Przebieg procesu certyfikacji. Koszty i czas.

 

TRENERZY:

Wieloletni eksperci Control Union Poland Sp. z o.o.

 

WARUNKI UCZESTNICTWA:

Uczestnictwo w szkoleniu jest bezpłatne. Chęć uczestnictwa należy zgłaszać na adres mailowy: gfeliga@controlunion.com

Szkolenie przeprowadzone zostanie za pomocą programu Microsoft Teams. Nie ma potrzeby instalacji programu, by wziąć udział w wydarzeniu. Jedyne czego potrzebuje uczestnik to połączenie internetowe oraz dostęp do przeglądarki Google Chrome.

 

DODATKOWE INFORMACJE:

Wszystkich informacji o szkoleniu udziela p. Marcin Sikora (msikora@controlunion.com). W przypadku pytań czy wątpliwości – zapraszamy do kontaktu.

 

Pozdrawiamy,

Zespół Control Union Poland

Zobacz także:

Pozostając na stronie, zgadzasz się na używanie plików cookies. Szczegóły

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close